לוגו מדרגות

בית ספר יסודי אהבת ישראל לבנות, ירושלים

בי"ס ממלכתי דתי לבנות לציבור הדתי-חרדי לאומי, השכלה כללית רחבה ואווירה פתוחה

בית ספר אהבת ישראל בנות

בית הספר היסודי “אהבת ישראל – בנות” הוא מוסד חינוכי ייחודי בירושלים המיועד לתלמידות בלבד. הוא שוכן בשכונת תלפיות בעיר ופועל במסגרת החינוך הממלכתי-דתי, תוך שילוב ערכים תורניים – דבקות בתורה ובמצוות לצד אהבת המדינה. בית הספר נוסד בשנת תשמ”ו (1986) על ידי הרבנית רבקה רפפורט ובני משפחתה, אשר ביקשו להקים מסגרת חינוכית חדשה לציבור הדתי-חרדי לאומי.

רקע היסטורי

המייסדת, שחזרה מלימודים בחו”ל, שאפה ליצור בית ספר המשלב חינוך תורני מוקפד עם השכלה כללית רחבה ואווירה פתוחה – בדומה למודלים שהכירה בארצות הברית. בית הספר החל את דרכו כמוסד לבנות בלבד, ובהמשך הוקם גם בית ספר תאום לבנים (“אהבת ישראל – בנים”) הפועל באותו מתחם בקומות נפרדות. “אהבת ישראל – בנות” הוא היחיד מסוגו בירושלים – בית ספר יסודי לבנות באופי חרד”לי (חרדי-לאומי) במסגרת רשמית.

התלמידות באהבת ישראל

בית הספר קולט תלמידות ממשפחות דתיות מגוונות, מתוך חזון של אחדות: הוא שם דגש על המשותף ומקבל לשורותיו תלמידות מכל הזרמים התורניים שומרי המצוות. נכון לשנת תשפ”ד, מנהלת בית הספר היא הגב’ שרה אבישי, שהחליפה את הרבנית רפפורט בניהול היומיומי של המוסד. הנהלת בית הספר וצוותו מחויבים לחזון המייסדים, המשלב חינוך לערכי תורה ויראת שמיים יחד עם פתיחות לצמיחה רוחנית ואישית של כל תלמידה.

נתונים סטטיסטיים

“אהבת ישראל – בנות” משרת תלמידות בכיתות א’ עד ח’. לומדות בו כמה מאות תלמידות מדי שנה, בחלוקה לרוב של כיתה אחת או שתיים בכל שכבת גיל, בהתאם לביקוש. אוכלוסיית התלמידות הטרוגנית וכוללת לצד בנות ממשפחות ותיקות בירושלים גם בנות עולות חדשות – כ-10% מן התלמידות הן עולות חדשות.

כל תלמידות בית הספר הן יהודיות שומרות מצוות, ובית הספר פועל בהפרדה מגדרית מלאה (אין בו תלמידים בנים כלל). בהתאם לכך, גם צוות ההוראה כולו מורכב מנשים. בבית הספר מועסקות למעלה מ-30 מורות (נכון לשנת הלימודים תשפ”ג נמנו כ-32 מורות בצוות), ואין בו מורים גברים. נתון זה משקף את אופיו המסורתי והצביון החרד”לי של המוסד, בו חינוך הבנות נעשה על ידי נשים מתוך הקפדה על צניעות.

בית הספר פועל תחת פיקוח מנהל החינוך של עיריית ירושלים (מנח”י) כמוסד רשמי, ומשתתף בתוכניות הארציות של משרד החינוך. יום הלימודים בבית הספר הוא מלא וארוך יחסית, כדי לשלב את כל מקצועות הליבה יחד עם לימודי הקודש בהיקף נרחב.

אקלים בית הספר נחשב לטוב: סקרי אקלים שנערכו במסגרת בחינות המיצ”ב הראו שביעות רצון גבוהה מאוד של צוות המורות, ומשמעת התלמידות זוכה לציון חיובי ביחס לממוצע העירוני והארצי. אחוז התלמידות המדווחות על בעיות אלימות או תחושת חוסר ביטחון בבית הספר נמוך מהממוצע, נתון המצביע על סביבה לימודית תומכת ובטוחה.

תוכנית הלימודים

תוכנית הלימודים ב”אהבת ישראל – בנות” מגוונת ומשלבת בין מקצועות הקודש למקצועות החול ברמה גבוהה. בבקרים מוקדשים שיעורים לתורה, נביא, הלכה ומורשת ישראל, מתוך מטרה להעמיק את הידע והיראת שמיים של התלמידות. לצד זאת, מושם דגש רב על מקצועות כלליים: עברית, מתמטיקה, אנגלית, מדע וטכנולוגיה, היסטוריה, גאוגרפיה ועוד – בהתאם לתוכנית הליבה של משרד החינוך.

הנהלת בית הספר מאמינה בהישגים לימודיים מצוינים בכל התחומים, ולכן מקפידים על הוראה איכותית הן בלימודי הקודש והן בלימודי החול. גישה פדגוגית ייחודית מנחה את בית הספר: הקניית ידע נתפסת ככלי, בעוד המטרה העיקרית היא פיתוח מיומנויות חשיבה ולמידה אצל התלמידות.

בית הספר מטפח סקרנות, חשיבה ביקורתית וכלים ללמידה עצמאית, מתוך הבנה שתלמידה המצוידת במיומנויות אלה תוכל להצליח בעתיד גם בהמשך דרכה האקדמית והדתית. המוטו הוא לבנות “כלי קיבול” חזקים – ערכיים ולימודיים – שבהם תמלא כל תלמידה את התוכן הרוחני והאקדמי בהמשך חייה. בנוסף, בית הספר שם דגש על חינוך לאהבת עם ישראל ואחדות: בתכני הלימוד ובהווי הבית-ספרי מחפשים את המשותף והמקרב בין תלמידות מרקעים שונים, במקום לעסוק בהבדלים.

צוות המורות מגוון בהשקפותיו (חרדיות לאומיות מזרמים שונים), ובית הספר משתמש בתוכניות לימוד תורניות עם “מכנה משותף רחב” כדי לכבד את רוח משפחתה וקהילתה של כל תלמידה. במקביל להישגיות הלימודית, יש עידוד לביטוי אישי ויצירתי של התלמידות: בית הספר משלב אמנויות בתוכניתו – שיעורי אמנות, מוזיקה ואף מחול (בהפרדה ובתאום עם ערכי הצניעות) ניתנים במסגרת שעות הלימודים או כחוגי העשרה.

זאת מתוך אמונה כי פיתוח הכישרונות האישיים והתבטאות יצירתית מחזקים את הדימוי העצמי של התלמידה ותורמים להצלחתה גם בתחומי הלימוד האחרים. המייסדים והרבנים המנחים מעודדים את הגישה שאין סתירה בין הקפדה תורנית לבין פתיחות לעולם האמנות והיצירה, וכל תלמידה דתית יכולה למצוא דרכים לבטא את עולמה הפנימי במסגרת הערכים. שילוב ייחודי זה של לימודי קודש וחול, יחד עם חינוך לאומנות ולערכים, ממצב את “אהבת ישראל – בנות” כבעלת גישה הוליסטית לחינוך הבנות.

חטיבת ביניים

בבית הספר “אהבת ישראל – בנות” חטיבת הביניים אינה מוסד נפרד אלא חלק בלתי נפרד מבית הספר עצמו. בכיתות ז’–ח’ ממשיכות הבנות ללמוד באותה מסגרת חינוכית שבה החלו בכיתה א’, דבר היוצר רצף חינוכי ופדגוגי עד לסיום כיתה ח’.

במעבר לכיתה ז’ מקבלות התלמידות תוכנית לימודים המותאמת לגיל ההתבגרות: מוגברת ההעמקה בלימודי הגמרא וההלכה (בהתאם לנלמד בבתי ספר דתיים לבנות), ומנגד גם המקצועות המדעיים והאנגלית מקבלים חיזוק כהכנה לתיכון. הצוות החינוכי שם דגש בשלב חטיבת הביניים על הכוונה אישית של כל תלמידה לקראת המשך דרכה. מכיוון שהתלמידות מסיימות בכיתה ח’ בתוך בית הספר, קיים ליווי בתהליך בחירת מוסד התיכון המתאים לכל בוגרת.

פעילויות העשרה ופרויקטים מיוחדים

בית הספר “אהבת ישראל – בנות” מעשיר את חוויית הלימודים באמצעות תוכניות ייחודיות. אחת הבולטות היא פרויקט “מרחב”, המסייע לתלמידות עם קשיי קשב וריכוז. בנות שירות לאומי עובדות עם התלמידות באופן פרטני ובקבוצות קטנות בחדר ייעודי, ובו פעילויות יצירה ומלאכת יד (נגרות, רקמה, ציור, פיסול ועוד). הפרויקט מעניק לתלמידות כלים לוויסות רגשי ולביטוי עצמי, והוא זוכה לתמיכת הנהלת בית הספר וצוות המורות.

מעבר לכך, פועלים בבית הספר חוגי העשרה בתחומים כמו מוזיקה, תאטרון, מחול, אמנות, טכנולוגיה ומדעים. חוג המחול מנוהל על ידי מדריכה מקצועית, והתלמידות מופיעות בפני קהל נשי בלבד באירועי בית הספר. את תחום האמנות הפלסטית מציגים במסדרונות ובקירות בית הספר, המקושטים בעבודות התלמידות.

בנוסף, התלמידות משתתפות ביוזמות חינוכיות ופרויקטים ברמה העירונית והארצית. כך, קבוצת תלמידות ייצגה את בית הספר בתוכנית יזמות טכנולוגית בשם “יוניקורן” וזכתה במקום השני במחוז ירושלים. עוד מתקיימים חידונים תורניים ותחרויות ידע, לצד מיזמי קריאה וכתיבה יצירתית.

ערכי החסד והתרומה לקהילה עומדים במרכז, והתלמידות נוטלות חלק באיסוף מזון לנזקקים, ביקורים בבתי אבות סמוכים ופעילויות גמילות חסדים. במסגרת “יום המעשים הטובים” הן מתנדבות בפרויקטים שונים, ואילו פרויקט “בנות מצווה” בכיתה ו’ משלב עשייה למען הקהילה כהכנה לבת המצווה. גם חיי היום-יום בבית הספר עשירים ביוזמות: ימי שיא, ירידי מדע ומורשת, טקסים, עבודות חקר וטקסי מצטיינים חודשיים מעודדים את התלמידות להצטיין ולהתפתח במגוון תחומים.

פרטי יצירת קשר

  • כתובת: דרך בית לחם 115, ירושלים. (בית הספר ממוקם במבנה מרכזי בשכונת תלפיות, בקרבת צומת אורנים).
  • טלפון: 02-6712977
  • פקס: 02-6733483
  • דוא”ל: ah********@gm***.com (ליצירת קשר במייל)

זה המוסד שלכם? ניתן לעדכן פרטים ולהוסיף תמונות לדף - ללא תשלום.

תוכל/י לפנות אלינו בטופס הבא ונשמח לעזור:

לקוחות ממליצים

אני מנהל מוסדות חינוך מזה 25 שנה. הגעתי לאיציק לאחר שעבדתי עם מספר חברות פרסום אחרות, ואני שמח על כך. יכולותיו והבנתו בתחום הדיגיטל, הובילו לקפיצת מדרגה מבחינת מספר הנרשמים לכפר. אנו עובדים עמו בהצלחה יותר מ- 10 שנים, והוא תמיד היה קשוב לצרכינו ועשה מעל ומעבר.
ד"ר חזי יוסף
מנהל כפר הנוער כנות
הגעתי לאיציק בשנת 2012,. המיזם החינוכי-עסקי שלי היה אז בחיתוליו ונזקקתי למומחה בשיווק דיגיטלי. התוצאה הייתה עבודה משותפת, בת 12 שנה, שהניבה הישגים פנטסטיים. למעשה כל העבודה שלי היום מבוססת על העבודה שאיציק עשה ועושה. בלעדיו לא הייתי במקום שבו אני נמצא היום כלכלית.
אורי מלמד
מנכ"ל 3Walls - חדרי למידה אימרסיביים

"לכל חינוך יש מטרה, והמטרה הזו אינה רק להעביר ידע, אלא להעניק לתלמידים את הכלים והמיומנויות לחשוב באופן ביקורתי, ליצור פתרונות ולהתמודד עם אתגרי החיים. כשאנו מלמדים, אנו לא רק משפיעים על ההווה – אנו בונים את העתיד."

פרופ' ג'ון דיואי

פילוסוף, פסיכולוג, ואיש חינוך אמריקאי

Scroll to Top
Skip to content