לוגו מדרגות

ישיבת בני חיל, ירושלים

ישיבה תיכונית, חינוך מיוחד (כיתות ז-יב)

בני חיל ירושלים

ישיבה תיכונית בני חיל בירושלים היא בית חינוך ישיבתי-טכנולוגי לצעירים דתיים עם צרכים לימודיים מיוחדים. הישיבה נוסדה בשנת 1998 (ה’תשנ”ח) ביישוב קדומים שבשומרון, על ידי קבוצת הורים בראשות אסתר כריש ז”ל – מי שכיהנה כסגן ראש המועצה המקומית קדומים – במטרה למצוא מענה חינוכי לנערים שאינם משתלבים במסגרת הרגילה.

תמיכה בבני נוער עם הפרעות קשב ולקויות למידה

חזון הישיבה מאז הקמתה הוא לתמוך בבני נוער עם הפרעות קשב וריכוז (ADHD) ולקויות למידה ולאפשר להם למצות את יכולותיהם במסגרת תורנית מותאמת לצורכיהם. צוות הישיבה רואה בראש ובראשונה את התלמיד כאדם בעל פוטנציאל ומכוון את ההוראה והליווי כך שכל תלמיד יתפתח בקצב האישי שלו ויצליח בהתאם לרמתו.

בהתאם לגישה זו, הצוות מתאים תוכנית אישית לכל תלמיד – בהיבטים פדגוגיים, רגשיים ותורניים – כדי להתגבר על קשיי הלמידה ולחזק את ביטחונו העצמי. 


בית ספר ניסויי

מבחינה ארגונית, ישיבת בני חיל ירושלים פועלת כבית ספר ניסויי ומוכרת כמרכז חינוך טכנולוגי על-אזורי מטעם משרד החינוך. פירוש הדבר שהישיבה משרתת תלמידים ממגוון אזורים, תוך שילוב לימודי קודש עם הכשרה טכנולוגית ומקצועית.

לאורך השנים רוב בוגרי הישיבה ממשיכים למסגרות תורניות (ישיבות גבוהות או מכינות) כהכנה לחיים ולשירות הצבאי, בהתאם למטרתה לטפח בני תורה נאמנים לעמם ולמולדתם.

נתונים סטטיסטיים  

בישיבת בני חיל לומדים כיום בסביבות 120–130 תלמידים בסך הכל, הנפרסים על פני מספר שכבות גיל. גודל הכיתה מוגבל לכ-15 תלמידים לכל היותר, במטרה לאפשר יחס אישי וצמוד לכל תלמיד.

לכל כיתה מוצמד מחנך הנוכח בכל שעות הלימודים ומסייע לתלמידים למקד את הקשב בחומר הנלמד, לצד צוות חינוך מיוחד המעניק תמיכה פרטנית ומדריך את התלמידים בהתמודדות עם לקויות הלמידה שלהם.

יחס מורה-תלמיד קטן זה מאפשר לתת מענה יעיל לצרכים המיוחדים ולטפח את כישורי הלמידה של כל תלמיד. כתוצאה מכך, אחוזי ההצלחה בבחינות הבגרות של תלמידי ובוגרי בני חיל הם גבוהים במיוחד – מעל 90% זכאות לבגרות בשנים האחרונות, נתון מרשים במיוחד בהתחשב בכך שרבים מהתלמידים הגיעו עם רקע של קשיי לימוד. 

מגמות לימוד והתמחויות  

בהיותה ישיבה טכנולוגית, בני חיל מציעה לתלמידיה מגוון מגמות לימוד ייחודיות המשלבות בין לימודי קודש ללימודי חול מעשיים. בין המגמות והמסלולים המוצעים:  

– מגמה טכנולוגית – יזמות עסקית ומנהיגות: מגמה המשלבת לימודי ניהול ויזמות, לפיתוח כישורי מנהיגות ועסקים בעולם הטכנולוגי.  

  • – הדרכת סוסים: מסלול ייחודי המתמקד ברכיבה טיפולית ובהכשרת מדריכי סוסים, המאפשר לתלמידים לפתח אחריות וביטחון עצמי דרך עבודה עם בעלי חיים.  
  • – חקלאות: מגמה העוסקת בלימודי חקלאות, טבע וסביבה, שבה התלמידים רוכשים ידע מעשי בעבודת אדמה וגידול צמחים.  
  • – תושב”ע (תורה שבעל-פה): דגש על לימודי גמרא והלכה כמגמה תורנית מעמיקה, מעבר ללימודי הקודש הבסיסיים.  

כמוסד דתי-לאומי, הישיבה מקפידה על תוכנית לימודי קודש רחבה לכלל התלמידים – כולל תנ”ך, משנה וגמרא, הלכה ומחשבת ישראל – לצד מקצועות הליבה של משרד החינוך. השילוב בין התמחויות טכנולוגיות ומקצועיות לבין לימודי קודש יוצר מסלול ייחודי המותאם לנערים שמתקשים במסגרת תיכון רגילה, ומציע להם אפיקי הצלחה מגוונים (טכנולוגיה, חקלאות ועוד) בהתאם לכישוריהם ותחומי העניין שלהם. 

פרטי יצירת קשר  

כתובת: הקמפוס המרכזי של ישיבת בני חיל שוכן ברחוב נחלת אסתר 1, קדומים שבשומרון.

טלפון: 09-7928386 (מספר נוסף: 02-6730303).  

זה המוסד שלכם? ניתן לעדכן פרטים ולהוסיף תמונות לדף - ללא תשלום.

תוכל/י לפנות אלינו בטופס הבא ונשמח לעזור:

לקוחות ממליצים

אני מנהל מוסדות חינוך מזה 25 שנה. הגעתי לאיציק לאחר שעבדתי עם מספר חברות פרסום אחרות, ואני שמח על כך. יכולותיו והבנתו בתחום הדיגיטל, הובילו לקפיצת מדרגה מבחינת מספר הנרשמים לכפר. אנו עובדים עמו בהצלחה יותר מ- 10 שנים, והוא תמיד היה קשוב לצרכינו ועשה מעל ומעבר.
ד"ר חזי יוסף
מנהל כפר הנוער כנות
הגעתי לאיציק בשנת 2012,. המיזם החינוכי-עסקי שלי היה אז בחיתוליו ונזקקתי למומחה בשיווק דיגיטלי. התוצאה הייתה עבודה משותפת, בת 12 שנה, שהניבה הישגים פנטסטיים. למעשה כל העבודה שלי היום מבוססת על העבודה שאיציק עשה ועושה. בלעדיו לא הייתי במקום שבו אני נמצא היום כלכלית.
אורי מלמד
מנכ"ל 3Walls - חדרי למידה אימרסיביים

"לכל חינוך יש מטרה, והמטרה הזו אינה רק להעביר ידע, אלא להעניק לתלמידים את הכלים והמיומנויות לחשוב באופן ביקורתי, ליצור פתרונות ולהתמודד עם אתגרי החיים. כשאנו מלמדים, אנו לא רק משפיעים על ההווה – אנו בונים את העתיד."

פרופ' ג'ון דיואי

פילוסוף, פסיכולוג, ואיש חינוך אמריקאי

Scroll to Top
Skip to content