מוסד חינוכי שש-שנתי (כיתות ז–יב) , פועלת תחת רשת 'אור תורה סטון'
מדרשת אור תורה בנות, השוכנת בשכונת רמות שבירושלים, הינה מוסד חינוכי שש-שנתי (כיתות ז–יב) לבנות, ופועלת תחת רשת ‘אור תורה סטון’. המדרשה נוסדה בשנת תשנ”ו (1996) על ידי מירי שליסל, ונקראת ע”ש ג’ני ספירשטיין.
היא ממשיכה מסורת חינוכית ייחודית הנשענת על ערכי הציונות הדתית וחותרת לשלב תורה ותיקון עולם: שילוב בין מחויבות הלכתית לחוויה, בין מצוינות לימודית למעורבות חברתית ובין פיתוח זהות דתית עמוקה לרגישות חברתית.
צוות המדרשה מלווה את התלמידות ביצירת אווירה חמה ותומכת, ושואף להעצים בכל בת את תחושת השליחות, כפי שמבטא זאת רעיון “האדם נולד שליח” מספרו של הרב סולוביצ’יק.
המדרשה מונה כ-584 תלמידות (ללא בנים), המחולקות בממוצע לשלוש כיתות בכל שכבת גיל. צוות ההוראה מונה עשרות מורות ומורים, שרבים מהם בעלי תואר שני (על פי הנתונים – כ-64.2% מהמורים).
ניכר דגש רב על מצוינות לימודית: למעלה מ-95% מהבנות מסיימות עם תעודת בגרות, ואחוז המסיימות בהצטיינות הוא מן הגבוהים בעיר. כמו כן, חלקן מרחיבות דעתן בשתי מגמות ואף ניגשות לכתיבת עבודות גמר.
במדרשת אור תורה בנות מקפידים על אינטגרציה חברתית ולימודית, ומשלב מגוון רחב של אוכלוסיות, המשקפות חלקים נרחבים בציבור הציוני-דתי בירושלים וסביבתה.
במדרשה חטיבת ביניים (כיתות ז–ט) המהווה יסוד משמעותי בצמיחתה של כל תלמידה לקראת לימודים תיכוניים.
בשכבות ז–ח–ט שמים דגש על העמקת הידע התורני (תנ”ך, תושב”ע, הלכה), לצד מקצועות הליבה (עברית, מתמטיקה, אנגלית, מדע וטכנולוגיה, היסטוריה וגיאוגרפיה). מטרת החטיבה לבסס אצל הבנות מיומנויות למידה, יכולת התבוננות אישית ורגישות חברתית.
ברקע תהליך ההתבגרות, משלבים בשיעורי החינוך ובלימודי האמונה גם עיסוק בנושאים אישיים כמו זהות דתית, אחריות חברתית, בניית כיתה מגובשת ועוד.
במסגרת החטיבה מופעלות תוכניות העשרה, כגון שיעורי “אורות פנימה” לפיתוח עולם פנימי ותודעת שליחות, ותוכנית “אמירים” לתלמידות מצטיינות המעוניינות בהרחבה ובהעמקה רב-תחומית.
בחטיבה העליונה (כיתות י–יב) מציעה המדרשה מגוון רחב של מגמות לימוד, המשקפות הן תחומי מדע והן תחומי רוח ואמנות.
בין השאר מתקיימות מגמות בתנ”ך (הכוללות מסלול גמרא או מסלול תושב”ע לבגרות מורחבת), פיזיקה, ביולוגיה, ערבית, ספרות, היסטוריה, מדעי החברה (סוציולוגיה-פסיכולוגיה), אמנות ותיאטרון. תלמידות המעוניינות להרחיב אופקים מעבר לתוכנית הסטנדרטית יכולות לכתוב עבודות גמר בתחומים מגוונים, וזוכות לליווי אישי של מורות ומורים.
משנת הלימודים התשפ”ה ואילך, משתלבות התלמידות המעוניינות גם בלימודי סייבר – תוכנית ארבע-שנתית המכוונת להקניית כישורים טכנולוגיים וידע מעמיק בעולם המחשבים והמרחב הדיגיטלי.
מדרשת אור תורה בנות זכתה במרוצת השנים לשורה ארוכה של הישגים מרשימים. בין הפרסים הבולטים:
– אחוז זכאיות לבגרות הגבוה ביותר במינהל החינוך הירושלמי (מנח”י) בשנים מסוימות.
– הישגים מרשימים במבחני מיצ”ב במדעים.
– זכיות בתחרות המלל הארצית (מקומות ראשונים).
– ייצוג במסגרת פרלמנט מדעים בינלאומי בבריסל, ובפרויקט מודל האו”ם.
– פרסי מקום שני למקהלת המדרשה בתחרויות כנס המקהלות הארצי.
– זוכות בפרסי התנדבות מטעם עיריית ירושלים (אות המתנדב).
– עבודות גמר מצטיינות בהיסטוריה, מחשבת ישראל, מתמטיקה, שואה ומגדר.
– תגמולים דיפרנציאליים למורים בגין הישגי בגרות גבוהים ברמה הארצית.
– זכיות תלמידות באולפניאדה (תחרות בינלאומית במתמטיקה).
– תחרויות אתלטיקה מחוזיות וארציות, בהן קטפו התלמידות מדליות במירוצי 800 מ’ וקפיצות לגובה או לרוחק.
– פרסי “מורות המאה” למורות המצטיינות במדרשה, כמו חנה שלייפר, ידידה קייבן, מירב ברמה ותמר אפריאט.
תלמידות המדרשה מגיעות להישגים בולטים ומשמעותיים גם בהמשך דרכן, ומשתלבות במגוון מסגרות שירות לאומי, צבא, אקדמיה ופיתוח אישי וחברתי.
המדרשה שוכנת ברחוב צונדק 1, בשכונת רמות בירושלים.
ניתן ליצור קשר טלפוני במספרים 02-5712181 או 02-5711253, וכן בפקס 02-5711253.
דוא”ל ליצירת קשר: rb****@gm***.com או ra********@ot*.il
בראש המדרשה עומדת המנהלת גב’ חנה עסיס
מדרשת אור תורה בנות בירושלים היא בית חינוך תורני המשלב גישה ערכית ואוהדת כלפי כל אחת מתלמידותיה. המדרשה פועלת באווירה של שמחה, שיח פתוח וקרבה בין הבנות לצוות. ל
צד ההשקעה בתחום הרוחני והדתי, מודגש ערך המצוינות הלימודית והמעורבות בקהילה. שנות הלימוד במדרשה מעצבות את הבנות לאור התפיסה שהן שליחות בחברה הישראלית, ומתוך כך הן יוצאות לדרכן הבוגרת ובידן כלים רוחניים, ערכיים ואקדמיים.
שילוב זה הופך את מדרשת אור תורה בנות לאחד המוסדות המובילים בחינוך הציוני-דתי לבנות בעיר ירושלים.
"לכל חינוך יש מטרה, והמטרה הזו אינה רק להעביר ידע, אלא להעניק לתלמידים את הכלים והמיומנויות לחשוב באופן ביקורתי, ליצור פתרונות ולהתמודד עם אתגרי החיים. כשאנו מלמדים, אנו לא רק משפיעים על ההווה – אנו בונים את העתיד."